Webbinarium: Fossilfria pensioner

Välkommen till en digital föreläsning om hur våra pensionspengar investeras i fossila bränslen och vad Naturskyddsföreningen vill göra åt det.

1 oktober 2020 Torsdag 18:30 - 20:00 Jokkmokk Jokkmokk Klimat, energi

Välkommen till en digital föreläsning om hur våra pensionspengar investeras i fossila bränslen och vad Naturskyddsföreningen vill göra åt det.

 

Denna kväll riktar vi strålkastarna mot inkomstpensionen som pensionsspararna inte kan påverka vart de placeras. Kvällens föreläsare kommer att berätta om hur Första till Fjärde AP-fonderna har placerat våra gemensamma pensionspengar i 89 av de 200 största fossila bolagen. Det handlar om miljarder svenska pensionskronor som placerats i fossila jättebolag. Om detta och mycket mer berättar Naturskyddsföreningen i en rapport som släpptes under våren 2020, och som presenteras under detta föredrag. Föreläsningen varvas med möjlighet till frågor och diskussion.

 

Vi befinner oss i en klimatkris där det borde vara självklart att våra pensionspengar inte finansierar utvinning och förbränning av kol, olja och fossilgas. Naturskyddsförening har därför startat en namninsamling som riktar sig till AP-fondernas styrelseordförande, för att förändra detta. Namninsamlingen hittar du här: https://www.naturskyddsforeningen.se/fossilfria-pensioner.

 

Det är dags att sätta press på AP-fondernas styrelseordförande att fasa ut de fossila investeringarna!

 

I samarbete med Studifrämjandet. Anmäl dig senast den 1 oktober kl 15 till jokkmokk@naturskyddsforeningen.se

 

Arrangemanget är en del av Framtidsveckan. Mer info och fler aktiviteter hittar du här.