Mer ekologiskt i vegohyllan, tack!

Hej vegoproducenter. Vi gillar det ni gör. Men ni har missat att ge oss möjlighet att välja ekologiska vegoprodukter som gör skillnad för både klimat och biologisk mångfald. Om ni ställer om till mer ekologiskt så hjälper ni oss konsumenter att göra hållbara val på riktigt. Vi är många som vill se fler ekologiska växtbaserade livsmedel nu!

Utbudet av växtbaserade livsmedel har på kort tid exploderat på den svenska marknaden. Butikshyllorna fylls nu av vegetariska alternativt till köttet. Omställningen från en ohållbar köttkonsumtion mot en mer växtbaserad kost är en mycket positiv utveckling. Men tyvärr är en försvinnande liten del av vegoprodukterna ekologiska. Det vill vi ändra på.

Att äta mer vegetariskt gör stor skillnad för klimatet och människors hälsa. Men det är precis lika viktigt att välja ekologiskt för att bromsa förlusten av biologisk mångfald, stoppa övergödningen, minska spridningen av skadliga kemikalier och hejda utarmningen av våra jordar. En omställning mot framtidens hållbara mat måste ta hänsyn till både klimat och biologisk mångfald.

Enligt en butiksinventering från Ekomatcentrum fanns inte en enda ekologisk vara inom kategorierna av växtbaserade livsmedel som korvar, biffar, burgare och färs. Det är inte en hållbar väg framåt.

Vi vänder oss till er, fem av de största aktörerna inom vegetariska produkter i Sverige. Det är dags att ni ställer om så att vi får möjlighet att välja mer ekologiskt i vegohyllan, tack på förhand!

Hej, vegoproducenter. Det är er vi pratar med:

  • Anamma, Orkla Food Solutions
  • Hälsans kök, Nestlé
  • Oumph!
  • Findus green cuisine
  • Dafgårds
Vegetariskt,vego,eko,mat,korg,butik

Vi vill ha mer eko i vegohyllan

Utbudet av växtbaserade livsmedel har exploderat på den svenska marknaden. Butikshyllorna fylls av vego-alternativ till köttet. Men tyvärr är nästan inga vegoprodukter ekologiska. Det kan vi ändra på. 

Skriv under uppropet!
Gillas av 10

Relaterat innehåll