Vad händer på rikskonferensen?

Äntligen kan vi ses! Under maj träffas vi för att samtala om framtiden, byta erfarenheter, nätverka, uppleva och bara vara tillsammans. Varmt välkommen!

Invigningen för rikskonferensen är på lördagen kl. 9.00 men redan på fredagen den 13 maj sker flera aktiviteter, såsom nätverksträffar och utflykter.

Programmet under helgen bjuder på inspirerande seminarium, goda exempel från kretsar och länsförbund, workshoppar samt kultur- och naturupplevelser.

Workshoppar och seminarium

Under lördagen kommer workshoppar hållas kring målområden
1 - 4, under söndagen är det fokus på målområde 5 samt våra metoder för förändring. Fyra seminarier kommer att ske på söndagen under rubrikerna:

  • Kraftsamling inför valet 
  • Så engagerar vi unga  
  • Framtidens hållbara städer 
  • En giftfri miljö   

Under båda dagarna kommer det att finnas bokbord, fotoutställningar och möjligheter för att dela erfarenheter och samtala kring aktuella frågor.

Kulturinslag

På plats i Mora kommer vi att få njuta av upplevelser för alla våra sinnen. Flera konserter kommer att erbjudas. På fredagskvällen står Emil Jensen på scenen och på lördagen får vi njuta av Sara Parkman tillsammans med Hampus Noren.

Vid flera tillfällen framförs folkmusik från Dalarna. På fredagskvällen spelar Konservatoriefolk, Musikkonservatoriet i Faluns folkmusikensemble. Lördagens festmåltid startar med Vikarbyns Lilla Spelmanslag och på söndagen underhåller Morsa Spelmanslag under lunch och eftermiddagsfika.

Bild 1 av 3 Konservatoriefolk.
 Består av folkmusiker från Musikkonservatoriet i Falun och spelar dansmusik med uråldriga rötter.
Foto: Privat

Bild 2 av 3 De består av en grupp fiolspelande ungdomar från byarna runt Rättvik.
De spelar vackra och livliga låtar från Dalarna som Rättvikarnas gånglåt, Östbjörkavisan, Trollpolska, Sommarvals och Schottis från Blyberg.
Spelledare är Margaretha Mattsson.
Foto: privat

Bild 3 av 3 Morsa Spelmanslag består av elever från Mora Mirandas kulturskola och Orsa musikskola.
 De kommer att bjuda på ösiga Trettondagsmarschen, välkända Äppelbo gånglåt, Gärdebylåten och andra fina folkmusiklåtar från Dalarna.
Spelledare är fiollärarna Johanna Tysk och Anna-Lena Berglund.
Foto: privat

Program i sin helhet

Läs mer om de olika programpunkterna i länken här nedan. Vilka programpunkter du vill delta på väljer du på plats.

I Stora salen finns alltid gott om plats för alla som vill vara med. Om du är intresserad av att delta i en programpunkt som ligger i salarna Evertsberg, Mångsbodarna, Oxberg eller Risberg rekommenderar vi att du är där i god tid för att vara säker på att få en plats. Under lördagen genomförs samma workshoppar på förmiddagen och eftermiddagen för att ge utrymme för många av oss att delta.

Sista anmälningsdag för konferensen är 30 april.

skog,vatten,höst,träd,grön,gul,blå

Stå upp för naturen

Läget för vår planet är akut, men vi kan fortfarande bromsa utvecklingen. Du behövs i det arbetet!

Bli månadsgivare
Bli först att gilla!

Relaterat innehåll