Vår policy för sociala medier

Våra kommentarsfält ska vara trygga och roliga att diskutera i. Därför har vi en policy för vad som är ok att skriva i våra kanaler i sociala medier.

I sociala medier är vi många som tycker att miljö och natur är viktigt. Där kan du vara med i den miljöpolitiska debatten och kämpa för klimatet. Vi vill visa goda och roliga exempel på att det kan vara lätt att leva på ett mer hållbart sätt. Vi vill också ge dig information och nyheter om klimat och miljö. Ibland behöver vi också hjälp av dig. Ofta handlar det om att vi behöver visa beslutsfattare att vi är många som tycker att det inte är okej när de fattar beslut som påverkar natur och miljö negativt.

Naturskyddsföreningen välkomnar en öppen dialog, förutsatt att användare visar respekt för varandra. Det är okej att kritisera och väcka debatt men vi tolererar inte personangrepp. Yttrandefriheten är grundlagsskyddad och central i ett demokratiskt samhälle men innebär inte att man får skriva vad som helst var som helst. Vi ställer högre krav på kommentarerna än att de bara håller sig till lagen. Våra kommentarsfält ska kännas trygga och roliga att diskutera i.

Kommentarer som strider mot lag eller på annat sätt är olämpliga raderas. Detta gäller även kommentarer som innehåller kränkande personuppgifter. Vi ställer krav på en godtagbar etisk nivå på publicerade inlägg. Granskningen sker i efterhand och regelbundet. Vi raderar kommentarer som misstänks utgöra så kallade spam-meddelanden.

Naturskyddsföreningen förbehåller sig rätten att omedelbart ta bort olämpliga kommentarer och inlägg som:

  • innehåller pornografiskt material, olaga hot, olaga integritetsintrång, olaga våldsskildringar, hets mot folkgrupp, uppmanar till brott eller inlägg som bryter mot upphovsrätten.
  • är kränkande, till exempel främlingsfientliga eller sexistiska,
  • är aggressiva, personliga påhopp, kränkningar, förtal, ryktesspridning eller liknande,
  • inte har någon koppling till Naturskyddsföreningens verksamhet,
  • innehåller reklam som uttryckligen gynnar produkter och företag,
  • är skrivna med ett stötande språk,
  • diskuterar och hänger ut enskilda personer,
  • har för huvudsaklig avsikt att provocera, till exempel med medvetna misstolkningar,
  • är envetna upprepningar på frågor som vi redan har besvarat.

Användare som publicerar kommentarer eller inlägg som innehåller något av ovanstående kan också komma att blockeras, och inlägg och kommentarer med illegalt innehåll kommer att polisanmälas.

Önskar du att ta bort eller anmäla olämpligt innehåll kan du mejla till: webb@naturskyddsforeningen.se.

Om våra lokala föreningar

Naturskyddsföreningens medlemmar kan organisera sig i kretsar, länsförbund, nätverk och andra grupper. Förutom riksföreningens anställda på rikskansliet finns det också personer som arbetar på regionala kanslierna. Varje sådan enhet med egna sidor, grupper eller konton i sociala medier ansvarar själva för att administrera, publicera och hantera kommentarer enligt lagstiftningen.

skog,vatten,höst,träd,grön,gul,blå

Stå upp för naturen

Läget för vår planet är akut, men vi kan fortfarande bromsa utvecklingen. Du behövs i det arbetet!

Bli månadsgivare
Gillas av 2

Relaterat innehåll