Skydda det som inte får försvinna

Tillsammans kämpar vi för att hotade arter och värdefull natur ska få finnas kvar. Bidra till julinsamlingen för naturen!

Ge ett julgåvobevis

JULKAPPSTIPS 

Ge ett julgåvobevis 

Ge en gåva i naturens namn och få ett vackert julgåvobevis att ge bort. I kortet kan du skriva en personlig hälsning till mottagaren. Du väljer själv belopp på din gåva och hur du vill få julgåvobeviset skickat – tryckt eller digitalt. 

Ge bort ett årsmedlemskap

Julklappstips

Ge bort ett årsmedlemskap

Den perfekta julklappen till den som brinner för naturen och är mån om att den bevaras. Presentmedlemskapet går att köpa som följande: Ordinarie, Familjemedlemskap och Ungsmedlemskap (upp till 26 år). 

Lodjur

JULINSAMLING 

Julinsamling för naturen

Allt fler arters överlevnad hotas. Lodjur, tumlare, ål, vitryggig hackspett och en tredjedel av våra vilda bin – listan över hotade arter är lång!

Nu börjar tiden att rinna ut. Men vi kan fortfarande vända utvecklingen. Ditt stöd behövs för att vi tillsammans ska kunna fortsätta stå upp för naturen.

Årets bok

PRESENTtipS

Ge bort en av våra uppskattade årsböcker

Varje år ger Naturskyddsföreningen ut en bok med ett aktuellt miljötema, fylld med inspiration, tips och ny kunskap. En perfekt julklapp till den som gillar hårda paket. 

Ge en julgåva som företag

julklappstips

Ge en julgåva som företag 

Naturskyddsföreningen har kämpat för naturen i över 100 år och tillsammans med människor och företag fortsätter vi påverka utvecklingen i vår närhet och i världen. Genom att ge en företagsgåva till Naturskyddsföreningen i jul, är ni med och bidrar. 

Tips för en hållbar jul. En familj med ett barn i tomtemössa lagar julmat.

10 bästa knepen för en hållbar jul 

Låt julbordet spraka av färg, satsa på en svensk ekologisk gran, njut av fina fisken och sortera de kluriga julsoporna. Här är tipsen som gör din jul riktigt grön. 

Pojke med julgran. Köpa miljövänlig gran?

Så väljer du en miljösmart julgran 

Titta i första hand efter en Krav-märkt julgran, helst odlad på nära håll. Skippa helst plastgranen, om du inte redan har en sedan tidigare. 

sex tips för nybörjaräventyr med fåglar

Hjälp fåglarna i vinter – bli fågelmatare 

Snö och kyla gör tillvaron tuff för de fåglar som övervintrar i Sverige. De behöver mat för att klara kylan. Du kan hjälpa fåglarna. Bli fågelmatare! 

En hållbar julklapp som gör skillnad för natur och miljö

När du ger en julklapp från Naturskyddsföreningen bidrar du till att vi kan fortsätta stå upp för natur och miljö. På den här sidan hittar du julklappar fyllda med kärlek till naturen – allt ifrån vackra julgåvobevis till presentmedlemskap och böcker att ge bort. Perfekta julklappar till miljömedvetna vänner, naturintresserade svärföräldrar, syskon, mor- och farföräldrar. 

Att ge en julklapp via Naturskyddsföreningen är ett fint sätt att visa omtanke om någon du håller kär. Samtidigt bidrar du till vårt arbete för att bromsa klimatförändringar, bevara biologisk mångfald, minska miljögifterna, arbeta för friskare hav och för ett hållbart och ekologiskt jordbruk.