Hyr en stuga

Som medlem i Naturskyddsföreningen har du förmånen att kunna hyra våra stugor som finns runt om i landet.

Bli månadsgivare idag och stöd kampen för natur och miljö. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Aktse, Norrbottens län

Med Sareks nationalpark alldeles in på knuten vid sjön Laidaure ligger det vackra fjällhemmanet Aktse. Naturskyddsföreningen är delägare i hemmanet och har en liten stuga på ängen.Två rum med sammanlagt 6 bäddar. Vår, vinter och höst bokas valfritt antal dagar. Mitten av juni-slutet av augusti, hela veckor. Vecka 25–35 hyrs stugan ut för 3 100 kr/veckan. Övrig tid 450 kr/natt.

Mer information och bokning

Markus Lidström
Tel: 073-8351183
E-post: markus.lidstrom@naturskyddsforeningen.se

 

Sandböte, Stockholms skärgård

Stora och Lilla Sandböte är två vackra skärgårdsöar strax öster om Ornö, i Stockholms södra skärgård. Öarna är naturreservat med naturskog och ängsmiljöer. På Stora Sandböte finns en intressant kulturmiljö med äldre byggnader, varav två boningshus. Under vår, sommar och höst finns möjlighet för medlemmar i Naturskyddsföreningen att hyra ett av husen på ön.Föreningen fördelar hyrestillfällen på Sandböte genom lottdragning av vykort eller e-post med bokningsönskemål inkomna senast 1april. 

Mer information och bokning

Anders Friström
Tel: 08-702 65 28
E-post: anders.fristrom@naturskyddsforeningen.se

 

Grinnsjö, Västra Götalands län

Vid torpet Grindsjö arbetar Naturskyddsföreningarna i Grästorp, Vänersborg och Trollhättan för att återställa det gamla ängslandskapet och göra det attraktivt för besökare. Grinnsjötorpet kan hyras för övernattning (två sängplatser finns) eller andra aktiviteter av medlemmar i Naturskyddsföreningens lokalföreningar Grästorp, Trollhättan och Vänersborg.

Mer information och bokning

Sten Alfredsson
Tel: 0521-22 17 25

 

Ytterö, Östergötlands län

Naturskyddsföreningen i Norrköping äger en fastighet på Ytterö i Gryts skärgård. Ön har fantastiska klippstränder och omväxlande skogsvegetation. Här finns en stuga som hyrs ut veckovis till medlemmar i Naturskyddsföreningen. Bokning av sommarens veckor sker genom stugfogden Per Olsson från och med den 1 mars per brev.

Priset för en vecka är 1800 kr, veckoslut fredag-söndag 600 kr. Medlemmar som ej hyrt tidigare år har förtur. 

Mer information och bokning

Per Olsson
Tel: 070-523 97 12

 

Stubbhult, Kalmar län

Hyr Lillstugan i Stubbhult och bo mitt i kulturlandskapet! Njut av en mycket lugn miljö med gärdsgårdar, hamlade träd och odlingsrösen. 2 rum och kök, 44 kvadratmeter, 2 bäddar + 4 extrabäddar. Pris/vecka: 2 800 kr. Medlemmar erhåller 10 % rabatt.

Mer information och bokning

Hultsfreds turistbyrå
Tel: 0495-24 05 05
E-post: turism@hultsfred.se

 

Kläppen, Stockholms skärgård

Hyr Roslagens Naturskyddsförenings stuga i Söderarms skärgård. 8 fasta sängplatser, fördelade på 2 sovrum. Priset är 1 500 kr/vecka (lör-lör) för medlemmar. Under lågsäsong 15 september-15 maj, halva priset. OBS! Förutsätter egen båt.

Mer information och bokning

E-post: lasse197@outlook.com

 

Hörjelgården i Skåne

Naturskyddsföreningen i Skåne äger Hörjelgården som ligger i östra delen av Sjöbo kommun på gränsen till Österlen. Drygt 30 nattgäster (mest flerbäddsrum) får plats i korsvirkesgården. Det finns kök med utrustning för självhushåll och en samlingssal, samt tre toaletter varav två med dusch. 

Gården omges av gräsmarker, lummiga skogsbetesmarker och små inägor som odlas av Stiftelsen Hörjelgården. Ägorna sköts på gammeldags vis och har en fin flora och fauna. Medlemmar kan hyra gården för en dag, en helg eller en vecka. Priset beror på antalet gäster.

Mer information och bokning

Hjalmar Dahm
Tel: 073-326 01 72
E-post: horjelgarden@gmail.com

Bli månadsgivare

Bli månadsgivare idag och stöd kampen för natur och miljö. Tillsammans har vi kraft att förändra.