Fixa fjärrkontrollen

Har någon av dina fjärrkontroller gått sönder? Eller kanske har de blivit tröga efter några år utan att det har med batterierna att göra? Här tipsar vi om hur du lagar en trög fjärrkontroll och hur du kopplar olika enheter till en och samma fjärrkontroll.

Fixa trög fjärrkontroll

Ibland blir fjärrkontrollen trög efter några år, utan att det har med batterierna att göra. Orsaken kan vara att smuts har tagit sig in kontrollen och hindrar knapparna från att fungera ordentligt. Lösningen är att diska plastdelarna och rengöra kretskortet.

Gör så här:

  • Börja med att dela på fjärrkontrollen. Antingen kan den vara ihopsatt med skruvar (se om du hittar skruvar i batteriluckan, under klistermärken eller någonstans mer synligt), eller så kan den vara sammansatt med låsfästen i plasten. Arbeta dig runt med en kniv eller annat smalt föremål och öppna en liten bit i taget runt om tills att de två delarna separeras. Tvinga inte isär dem.
  • Diska plastdetaljerna och ställ för torkning.
  • Ta bort kretskortet (som vanligtvis ligger löst i mitten). Torka mycket försiktigt kretskortet med en fuktig trasa.
  • När allt är helt torrt sätter du ihop delarna och kan använda fjärrkontrollen igen.

Koppla olika enheter till samma fjärrkontroll

Om till exempel fjärrkontrollen till din mediabox inte längre funkar behöver du inte köpa en ny. Koppla boxen till TV:ns kontroll istället. Det fungerar även om enheterna är av olika märken.

Gör så här:

Sök information på nätet om hur just din kontroll programmeras. Brukar vara väldigt enkelt.

skog,vatten,höst,träd,grön,gul,blå

Stå upp för naturen

Läget för vår planet är akut, men vi kan fortfarande bromsa utvecklingen. Du behövs i det arbetet!

Bli månadsgivare
Gillas av 1

Relaterat innehåll