Skoltävling

SM i fågelholk 2023 – Rösta på dina favoriter!

Nu kan du vara med och bestämma vilka skolklasser som ska vinna i år. Det finns tre kategorier och du kan rösta på en fågelholk per kategori. Omröstningen stänger den 2 april klockan 23.59 och vinnarna presenteras den 4 april.

Rösta fram årets vinnare av SM i fågelholk

Var med och rösta fram årets vinnare av SM i fågelholk! Se alla finalistbidrag och rösta på din favorit i respektive kategori, så har du även chans att vinna frågespelet Eko MIG.

Om tävlingen

Naturskyddsföreningen har sedan 2008 engagerat skolklasser att bygga bon för fåglar genom tävlingen SM i fågelholk. Nu har anmälan stängt och mellan den 22 mars (klockan 10.00) och 2 april kan du vara med och rösta fram årets vinnare.

Så här utses årets vinnare 

Vår jury har utsett 15 finalister uppdelade i tre kategorier till SM i fågelholk 2023. Den 22 mars öppnar omröstningen och då kan du rösta på ditt favoritbidrag i respektive kategori. Omröstningen är öppen till och med den 2 april och vinnarna presenteras den 4 april. 

Du som röstar kan också vinna 

Ja, det är sant. Förutom att det är kul att stötta dina favoritholkar kan du som röstar också delta i en utlottning och vinna spelet Eko MIG. 

För tävlande skolklasser

Stort tack för alla fina tävlingsbidrag som har skickats in! Deltar din skolklass i tävlingen och vill veta vad som händer nu? Läs mer här: 

Så här ser processen ut för tävlande skolklasser 

Skolklasser över hela landet har nu skickat in sina tävlingsbidrag. Vår jury har valt ut 15 finalister i tre kategorier till SM i fågelholk. Finalisterna har kontaktats och ombetts skicka in sina fysiska holkar till oss. Finalisterna presenteras den 22 mars då även omröstningen startar här på Naturskyddsföreningens webbsida, och vinnarna presenteras den 4 april. 

Inspiration till holkbygget

GKvKBL-1drU poster image
Mallar och verktyg

Bygga fågelholk – mått och ritningar

Det är ont om gamla träd med naturliga håligheter. Därför är det bostadsbrist för många fågelarter. Här finns mått och ritningar för holkar så att du kan hjälpa fåglarna att hitta bostad.

9 sep, 2022
träslöjd; slöjd; skola; Oskarshamn; bihotell; såg; borr; elev; elever
Skolartikel

SM i fågelholk 2023 – så här deltar din klass

Anmälan till 2023 års omgång av SM i fågelholk är stängd. Nu ska juryn utse 15 fågelholkar som går vidare till finalen.

16 jun, 2022 • 3 min att läsa
Vinnarna SM i fågelholk 2022:Klass 2C på Mössebergsskolan i Falköping för bidraget ”Skogens holk”.Årskurs 4–6: Klass 5B på Kvinnebyskolan i Linköping för bidraget ”Bee like a bird”. Årskurs 7–9 & gymnasiet: Klass 8F på Västra skolan i Falun för bidraget ”Bastuholken”.
Skola

Grattis till vinnarna i SM i fågelholk 2022!

Nu har omröstningen i SM i fågelholk 2022 stängt och vi har ett resultat! De 15 tävlande skolklasserna har varit indelade i tre ålderskategorier vilket innebär att vi har tre vinnare. Dessutom har vi ett specialpris till en klass för särskilda insatser.

5 apr, 2022 • 3 min att läsa