Nu räddar vi bina

Operation rädda bina

Bygg ett vildbihotell. Tillsammans skapar vi världens bi-vänligaste land!

Problem och lösningar

Bidöden är en fråga som oroar. Förutom ålder och vinterkyla, finns det en mängd andra naturliga och onaturliga dödorsaker för bina.

I Sverige används kemiska bekämpningsmedel lika ofta som på 80-talet, detta trots att fler svenska bönder ställer om till ekologisk odling utan kemiska bekämpningsmedel.

Varför är ekologisk mat ett viktigt val för att rädda bina? Vi berättar mer om varför eko gör skillnad för våra små vänner.

Du kan hjälpa bina

Hjälp de hårt arbetande bina att hämta andan och ta sig en slurk vatten – något som inte alltid är lätt att hitta för de små ihärdiga pollinerarna.

Dagens vildbin har svårt att hitta någonstans att bo. Hjälp bina att lösa bostadsbristen, bygg ett enkelt bihotell.

Delta i diskussion om bin och andra pollinerare direkt på vår Facebook. Vi tipsar om lösningar och diskuterar utmaningar och mycket mer.

Naturens trädgårdsmästare håller på att dö

Ja, så illa är det faktiskt. Bina är på många håll på väg att försvinna. Och det kan få stora konsekvenser.

Hjälp oss rädda bina! Tillsammans kan vi göra skillnad.

Vi behöver bin och humlor för att överleva – de pollinerar en tredjedel av maten på din tallrik! Bli medlem och var med i vårt arbete för att bevara bina!

Här är tipsen för dig som vill bli en riktigt miljösmart trädgårdsmästare och skapa en grönskande oas för både växter, djur och dig själv!

Svårt att fylla hela kundvagnen med ekologiskt? Börja med att byta ut ett par viktiga varor som gör skillnad för miljö och människor. Här är fem varor som gör sig bäst när de är ekologiska.