Räkna ut din ekoeffekt

Så mycket bekämpningsmedel och konstgödsel kan du stoppa när du byter till eko.

Therese Lindgren viktigt på riktigt

årets bok

Årets bok – Viktigt på riktigt

Läs om Therése Lindgrens strävan efter att leva ett mer hållbart liv, blandat med fakta från Naturskyddsföreningen om hur vårt sätt att äta, köpa, resa och bo påverkar ekosystem, biologisk mångfald och klimat.

Kalender

Naturälskande barn kramar om ett träd med ett grönt hjärta på. Jag är Naturskyddare.

Jag är naturskyddare

Eva lär oss att leva hållbart, Michael banar väg för skyddade skogar och Oskar bidrar till ett hållbart Göteborg. Möt några av alla engagerade naturskyddare runtom i landet.

barn, skog, svamp, korg, allemansrätten

Naturskyddsföreningen i skolan

Allemansrätten för skolor

Upptäck våra rättigheter och skyldigheter i naturen! Här finns lektioner, frågesporter, filmer och mer för att lära om allemansrätten.

Vad vill du göra för natur och miljö?

Vi arbetar för en hållbar framtid

Naturskyddsföreningen utgör en säker källa till fakta om miljö och natur för medier, makthavare och allmänhet. Vi ger tips på hållbar konsumtion,
och hur vi som medborgare kan agera tillsammans för en hållbar
framtid. Här kan du läsa om våra rapporter, vår miljömärkning Bra miljöval och om vår prisbelönade medlemstidning Sveriges Natur.

Kvällshimmel över Woxna.

Hela Sverige ställer om

Tillsammans kan vi bromsa klimatförändringarna och stoppa massutrotningen av arter. Vi kan ställa om Sverige! Vem du än är och vad du än gör – DU kan vara en del av lösningen.

Miljödemonstration, miljö, demonstration, Milano, Italien, människor

Naturskydds­föreningens globala arbete

Tillsammans med miljöorganisationer runt om i världen arbetar vi för fungerande ekosystem, social hållbarhet och mänskliga rättigheter.

Tidningar, Sveriges Natur, omslag

Vår medlemstidning Sveriges Natur

Sveriges Natur är Naturskyddsföreningens medlemstidning. Tidningen görs enligt journalistiska principer av en oberoende redaktion.

Blomma,blommor,gräs,grön,vit, sommar

Publikationer och dokument

Här hittar du våra senaste rapporter, remissvar, debattartiklar, policydokument, öppna brev, underlag samt föreningsdokument.