Företagssamarbeten: Story House Egmont

Story House Egmont samarbetar med Naturskyddsföreningen i Operation: Rädda bina – för Bamse förstår att vi ska vara rädda om våra små vänner!

Genom Bamse och Operation: Rädda bina har Egmont och Naturskyddsföreningen många beröringspunkter. Dels ett fokusområde där kopplingen till bin och mångfald är stark, men även ett gemensamt intresse i att nå barn och unga. I samband med Operation: Rädda bina lyfte Story House Egmont bin som tema i sitt aprilnummer av Bamse under både 2021 och 2022, och utöver spännande och roliga serier är numret fyllt av fakta. Därtill jobbar både Story House Egmont (serieriundervisningen.se) och Naturskyddsföreningen med att sprida lekfullt och pedagogiskt material till skolor.

– Bamse lär ut att vi måste ta hand om både stora och små vänner för att alla betyder något, säger Charlotta Borelius chefredaktör på Bamse. Biologisk mångfald är viktigt för alla, och för Bamse vars goda vän Surre är ett bi, i synnerhet.

Tillsammans hoppas Naturskyddsföreningen och Story House Egmont att fler ska uppmärksamma och hjälpa våra vilda trädgårdsmästare.

Kontakt

Linnéa Grahn, projektledare företagssamarbeten
Telefon: 08-702 63 13
E-post: linnea.grahn@naturskyddsforeningen.se

Bli först att gilla!