Naturfalken ute i naturen

Naturfalken är ett sätt att locka fram kunskapen om arter. Att ta Naturfalken är roligt! Alla ska lyckas att ta det märke den vill. Naturfalken är tänkt att vara en lärostund och inte ett läxförhör.

Konceptet Naturfalken är inspirerat av simborgarmärkena och Akademibokhandelns läsborgarmärken. Du genomför ett tydligt uppdrag och får ett märke som visar att du klarat av det. Naturfalken vänder sig till alla åldrar. 

Märket tas genom att peka ut ett antal arter för en kunnig och pedagogisk kontrollant som kallas för artvän. Arterna kan identifieras på plats i naturen eller på bild. Att lära sig arter ska vara roligt. Artvännen finns med för att inspirera och guida och se till att alla kan ta Naturfalken.

Naturfalken finns i fyra olika nivåer:

  • 10 arter (Stenfalken)
  • 20 arter (Pilgrimsfalken)
  • 50 arter (Tornfalken)
  • 100 arter (Jaktfalken)

Alla språk är välkomna så länge artvännen och den som tar Naturfalken förstår vilken art det gäller. Fokus är på lärandet och både artvännen och den som tar Naturfalken brukar få nya kunskaper på kuppen!

Se vår film om hur det går till:

naturfalken, jaktfalk,

Kom igång med fysiska Naturfalken

- Om du vill kan du gå en av våra utbildningar om Naturfalken.

- Bestäm ett datum för när ni ska arrangera en naturfalkentagning i kretsen eller lokalavdelningen. Anmäl här så att aktiviteten syns på vår hemsida.

Planerade utbildningar

Just nu finns inga planerade utbildningar.

Ta Naturfalken online hemifrån

Naturfalken finns också i digital form, med ett antal olika quiz som kan göras direkt i mobilen eller datorn.

Gillas av 1

Mer om Naturfalken