Naturfalken ute i naturen

Naturfalken är ett sätt att locka fram kunskapen om arter. Att ta Naturfalken är roligt! Alla ska lyckas att ta det märke den vill. Här kan du läsa om hur Naturfalken ute i naturen går till.

Konceptet Naturfalken är inspirerat av simborgarmärkena och Akademibokhandelns läsborgarmärken. Du genomför ett tydligt uppdrag och får ett märke som visar att du klarat av det. Naturfalken vänder sig till alla åldrar. 

Märket tas genom att peka ut ett antal arter för en kunnig och pedagogisk kontrollant som kallas för artvän. Arterna kan identifieras på plats i naturen eller på bild. Att lära sig arter ska vara roligt. Artvännen finns med för att inspirera och guida och se till att alla kan ta Naturfalken.

Naturfalken finns i fyra olika nivåer:

  • 10 arter (Stenfalken)
  • 20 arter (Pilgrimsfalken)
  • 50 arter (Tornfalken)
  • 100 arter (Jaktfalken)

Alla språk är välkomna så länge artvännen och den som tar Naturfalken förstår vilken art det gäller. Fokus är på lärandet och både artvännen och den som tar Naturfalken brukar få nya kunskaper på kuppen!

Se vår film om hur det går till:

naturfalken, jaktfalk,

Kom igång med fysiska Naturfalken:

  • Börja med att kolla upp om din krets eller lokalavdelning redan har en Naturfalkslåda. Beställning av lådor hanteras två gånger om året, 1 mars och 1 oktober. Detta för att kunna planera produktionen av materialet. Det innebär att alla beställningar som kommer in mellan oktober-mars hanteras i mars och de som kommer in mellan mars-oktober hanteras i oktober. Beställ en Naturfalkslåda eller fler tatueringar här.
  • Om du vill kan du gå en av våra utbildningar om Naturfalken (se planerade utbildningar längre ner på sidan).
  • Bestäm ett datum för när ni ska arrangera en naturfalkentagning i kretsen eller lokalavdelningen. Meddela din krets som lägger upp aktiviteten i vår kalender. Här hittar du din krets.

Planerade utbildningar

Just nu finns inga planerade utbildningar.

Ta Naturfalken online hemifrån

Naturfalken finns också i digital form, med ett antal olika quiz som kan göras direkt i mobilen eller datorn.

skog,vatten,höst,träd,grön,gul,blå

Stå upp för naturen

Läget för vår planet är akut, men vi kan fortfarande bromsa utvecklingen. Du behövs i det arbetet!

Bli månadsgivare
Gillas av 1

Relaterat innehåll