Så kan du möta de hotade 3D-djuren direkt i mobilen

Nu kan du möta fem hotade djur virtuellt i 3D genom Googles sökmotor. Sök på fjällräv, tumlare i Östersjön, lodjur, mosshumla eller vitryggig hackspett så framträder djuren på skärmen i naturlig storlek – som om de befann sig i samma rum eller på samma plats. Så här går det till! 

Det första du behöver är en vanlig smart mobil eller surfplatta (se teknisk specifikation i slutet av texten, tjänsten funkar tyvärr inte från stationär dator) sen är det bara att söka på djuren i på Google.

3D-djuren dyker upp direkt i sökresultatet från Google

När du sökt fram det önskade djuret, fjällräv, tumlare i Östersjön, lodjur, mosshumla eller vitryggig hackspett, kommer du att se en informationsruta som ser ut som den här ovan där det står att du kan träffa djuret i naturlig storlek. För att göra det klickar du helt enkelt på knappen “Visa i 3D”.

Placera och skala djurets storlek

När djuret nu visas kan du klicka på knappen “Visa i omgivningen” för att aktivera kameran. Rör sedan din mobil eller surfplatta enligt anvisningen på skärmen för att placera ut djuren i din egen omgivning. Du kan enkelt placera djuret och skala dess storlek genom att knipa med tummen och pekfingret på skärmen.

Ta bilder eller filma

När nu djuret är på plats kan du enkelt ta bilder genom att trycka på knappen i mitten på nedre delen av skärmen. Vill du hellre göra en film är det bara att hålla knappen nedtryckt längre. Både bilder och filmer sparas sen i kameraalbumet på mobilen eller surfplattan så att du enkelt kan dela dom vidare.

Tips!

  • Visa och prata om djuren tillsammans med barn och unga.
  • Dela bilder och filmer med andra för att uppmärksamma de hotade djurarterna.
  • Skala och placera djuren i oväntade situationer för dramatisk effekt.

Teknisk specifikation

  • Android: Android 7 och senare, Google Chrome eller Google-appen
  • iPhone/iPad: Iphone 6S/iPad 5 generationen eller senare, iOS 11 eller senare, Safari eller Goolgle-appen
Ett lodjur med sin lodjursunge.

Ge en gåva till vårt artbevarande arbete

Med din gåva kan vi fortsätta arbetet för att skydda våra hotade arter i Sverige.

Ge en gåva
Gillas av 2

Relaterat innehåll