Recept: Ekologiskt bröd

Hembakat bröd är oftast både billigare och godare än butiksköpt. Här är ett recept på frukostbullar som får jäsa över natten. Ingredienserna är enkla att hitta ekologiska i en vanlig butik.

Du behöver:

5 dl fingervarmt vatten

9 dl fullkornsmjöl 

20 g salt, gärna finmalet havssalt

Jäst som en större ärta 

Gör såhär: Rör ut jästen med vattnet. Lägg i salt och hälften av mjölet och vispa ut det. Häll i resten av mjölet. Rör ihop degen. Den ska vara lös! Låt stå en halvtimme, täck med lock.Ta en degskrapa och vik in degen några gånger.

Låt stå övertäckt i rumstemperatur över natten. Värm ugnen till 250 grader. Lägg bakplåtspapper på plåt. Blöt handen och lägg ut bullarna på plåten. Grädda 12-25 minuter i mitten av ugnen. Hur länge beror på ugnen så testa dig fram.

Bilden visar en stiliserad illustration med en gul bakgrund. I mitten finns en krukväxt i en enkel kruka. Växten har ett stort blad och en blomma som ser ut att vara gjord av ett dödskalle-motiv. En annan blomma, som ser ut att vara en bild i en bildram, hänger från en av växtens böjda stjälkar. Bildramen har ett hjärta i mitten. Under krukan syns fyra små dödskallar utspridda på marken. Designen är minimalistisk och använder endast svart och gult.

Rädda bina: stoppa gifterna!

”Bivänliga” växter som är farliga för bin, ska det vara så?

Skriv under uppropet!
Gillas av 8

Relaterat innehåll