Recept: Ekologiskt bröd

Hembakat bröd är oftast både billigare och godare än butiksköpt. Här är ett recept på frukostbullar som får jäsa över natten. Ingredienserna är enkla att hitta ekologiska i en vanlig butik.

Du behöver:

5 dl fingervarmt vatten

9 dl fullkornsmjöl 

20 g salt, gärna finmalet havssalt

Jäst som en större ärta 

Gör såhär: Rör ut jästen med vattnet. Lägg i salt och hälften av mjölet och vispa ut det. Häll i resten av mjölet. Rör ihop degen. Den ska vara lös! Låt stå en halvtimme, täck med lock.Ta en degskrapa och vik in degen några gånger.

Låt stå övertäckt i rumstemperatur över natten. Värm ugnen till 250 grader. Lägg bakplåtspapper på plåt. Blöt handen och lägg ut bullarna på plåten. Grädda 12-25 minuter i mitten av ugnen. Hur länge beror på ugnen så testa dig fram.

Bort med bekämpningsmedel som skadar bin

 

Skriv under för att politikerna ska ta ansvar för våra livsviktiga pollinatörer och agera mot bekämpningsmedel som skadar bin.

Skriv på!
Gillas av 3