Gå med i Handla miljövänligt-nätverket

Är du intresserad av gröna konsumentfrågor? Varmt välkommen som medlem i Handla miljövänligt-nätverket, Naturskyddsföreningens nätverk för alla som vill vara med och påverka för mer hållbar konsumtion. 

Handla miljövänligt-nätverket är ett nätverk för oss som vill agera för hållbar konsumtion – det kan handla om att byta kläder, dela grejer med varandra eller visa producenter och butiker vad vi vill ha. Nätverket har funnits sedan 1990 och består av över 1500 personer  

Engagemang som ger resultat  

Nätverkets största aktiviteter är Sveriges största klädbytardag på våren och Miljövänliga veckan som hålls på hösten varje år. Då bubblar det av engagemang, och det ger resultat! Några exempel:

  • Före Miljövänliga veckan 1995 fanns inte ett enda ekologiskt kaffe att köpa i livsmedelsbutikerna. Efter den veckan fanns det tio sorter. 
  • 20 år senare, år 2013–2015, hade Miljövänliga veckan temat ”Byt till eko”. Bara under 2014 ökade försäljningen av ekologiskt med nära 40 %. Vårt nätverk kan inte ta åt sig hela äran, men vi är säkra på att vårt arbete har bidragit.  

Gå med i Handla miljövänligt-nätverket  

Du behöver ingen förkunskap för att gå med i vårt nätverk och du bestämmer själv hur mycket du vill engagera dig. I nästan varje län har vi en kontaktperson för nätverket och på flera platser finns det aktiva grupper. 

Det kostar inget att gå med, men du måste vara medlem i Naturskyddsföreningen. Som medlem får du vårt nyhetsbrev Handla på mejlen. I nätverket håller vi kontakt via mejl och på Naturskyddsföreningens medlemsforum Naturkontakt

skog,vatten,höst,träd,grön,gul,blå

Stå upp för naturen

Läget för vår planet är akut, men vi kan fortfarande bromsa utvecklingen. Du behövs i det arbetet!

Bli månadsgivare
Gillas av 1

Relaterat innehåll