Lek julklappsleken!

"Hur ska vi göra med julklappar i år?” Diskussionerna i familjen om hur ni ska göra med julklappar i kan vara rätt stressande, för att inte tala om att stå i milslånga köer dagarna innan julafton för att panikköpa det sista. Ofta slutar det med inköp av onödiga prylar som ingen egentligen vill ha och en tom plånbok för alla inblandade. Vi har ett bättre förslag: Julklappsleken!

När glöggen är urdrucken, tomtegröten uppäten och alla har grälat färdigt om huruvida ni ska se Kalle Anka i år eller inte dukar du fram kaffet och knäcken, lägger alla klapparna under granen och sätter igång.

Så här leker du julklappsleken:

  1. Kom överens om att alla tar med en julklapp per person - gärna begagnad, hemgjord eller köpt på second-hand.
  2. Skriv en lapp med ett nummer per person, om ni är tio så blir det tio lappar med nr 1-10.
  3. Blanda alla lappar i tomteluvan och låt alla dra varsitt nummer.
  4. Personen med lapp nr 1 börjar och får välja ett paket under granen att öppna. Kom gärna överens innan huruvida klämningar och skakningar är tillåtet eller inte.
  5. När ettan öppnat är det tvåans tur. Tvåan får då välja om hen vill öppna ett paket från granen eller helt fräckt stjäla ettans julklapp, varpå ettan i så fall får öppna ett nytt paket.
  6. När trean står på tur har hen möjligheten att välja bland de två redan öppnade presenterna eller välja en ny från granen. Så går det sedan vidare till alla klappar är öppnade.
  7. För en extra rolig twist på slutet kan man sedan lägga till regeln att ettan till slut får byta klapp med vem hen vill. Således är det alltså bäst att ha nummer ett, näst bäst med nummer tio och så vidare. Mycket skratt, en och annan strid, och månget välorganiserat strategiplanerande utlovas i denna lek.

För att det inte ska kännas ogenomtänkt kan man också komma överens om ett tema innan. Till exempel små upplevelser, eller att allt måste vara begagnat eller ätbart.

Lycka till!

Låt årets julgåva gå till en friskare natur!

Det finns mycket kvar att kämpa för och ditt företag kan hjälpa till!