EU-val 2024

Påminn mig att rösta i EU-valet 2024


Bara 55 procent av svenskar röstade i det senaste EU-valet. Vi vill se till att fler engagerar sig i detta val. Använd din röst, det har aldrig varit viktigare. Skriv upp dig på vår påminnelselista så hör vi av oss och påminner dig att rösta!

Funktionen är nu stängd. Men glöm inte att rösta senast 9 juni!

Granskning: Utmärkt och uselt i miljöpolitiken

Naturskyddsföreningen har granskat hur de svenska EU-parlamentarikerna har röstat och engagerat sig i miljöfrågor 2019–2024. Skillnaden är stor.

Granskning: Löften för klimat och natur

Vilka partier vill skydda EU:s urskogar? Vilka säger ja till att halvera energianvändningen till 2040? Och vilka vill minska flygets klimatutsläpp?

EU-val 2024: Valkompass för klimat och natur

Klimatmål, bekämpningsmedel och artskydd. Hur ställer du dig till viktiga frågor om klimat och natur? Jämför dina resultat med partiernas svar.

eu-val 2024

Din valguide för klimat och natur!

Hur har Sveriges EU-parlamentariker agerat i viktiga miljöfrågor och vad lovar partierna för de kommande fem åren? Vi har granskat miljöpolitiken i EU.

bli medlem i naturskyddsföreningen

Tillsammans är vi starkare

Miljöfrågan är mer akut än någonsin. Trots det ser vi en svensk politik som inte tar natur- och klimatkrisen på fullt allvar. Att vi är många som står upp för miljön och klimatet är avgörande när vi ska påverka makthavare att ta ansvar för klimat och natur. Ditt medlemskap och engagemang betyder att vi kan fortsätta – ännu starkare.

Utöver det värdefulla stöd som ett medlemskap innebär får du även tillgång till fina medlemsförmåner.