OM oss
Om Naturskyddsföreningen i skolan
Vi arbetar för att främja lärande för hållbar utveckling och för att lyfta utbildningens roll för en hållbar samhällsutveckling.
Visst går det att laga pizza och taco med bara svenska råvaror. Men riktigt som vanligt blir det kanske inte...
En svensk Quattro Stagioni med ingredienser som kan odlas i Sverige. Varieras efter årstid.
Januari- mars: Gulbetor och rödlök, toppas med ärtskott. Serveras med vitkålssallad.
April-juni: Potatis och nässlor, toppas med rädisor. Serveras med babyspenat och målla.
Juli-september: Squash och körsbärstomater, toppas med basilikapesto. Serveras med grönsallad.
Oktober-december: Pumpa och grönkål, toppas med rostade solroskärnor. Serveras med morots- och äppelsallad.
Nästan en vanlig fredagsmys-taco med ingredienser som kan odlas i Sverige. Varieras något efter årstid och var i landet man bor.
Ingredienser
Övningar, faktablad, quiz och annat material till undervisningen.