Nu fångar vi solen!

Det har pratats om en solrevolution i många år nu, men än så länge kommer bara en bråkdel av vår energi från solen – både på nationell och global nivå. Nu är det hög tid för att solrevolutionen kommer igång på riktigt. Här hittar du våra sidor om solen som energikälla. 

Guide: bidra till solrevolutionen

Var med och skynda på solrevolutionen genom att själv skaffa solceller eller övertyga andra att installera solceller på sina tak. Här har vi samlat tips på allt du behöver veta för att komma igång.

Vi är över 230 000 medlemmar som trycker på för en tuffare klimatpolitik. Med din hjälp blir vi ännu starkare.

Elen i Brasilien är dyr. Många kämpar för att kunna betala elräkningen. Vi har hälsat på hos Helena Gonçalves och Roque Gandin som skaffat en solfångare.

Kanske har du inte ett eget tak att lägga solceller på? Lugn, du kan bidra till solrevolutionen i alla fall. Här har vi samlat en lista på hur du enkelt och snabbt kan bli solrevolutionär.

Gör dig redo att vinna alla kommande solelsdebatter! Vi listar fem skäl till varför en solrevolution behövs.Hur går det för solen som energikälla egentligen? Och varför har vi inte kommit längre?

Energifattigdom påverkar hela livet. Det är svårt att laga mat, läsa läxor och ladda mobilen utan el.

Det finns en internationell enighet om att det är dags att leverera hållbar energi till alla på vår planet.


Hur går det för den svenska solrevolutionen och varför är det så himla smart med solceller? Vi tog ett snack med Johan Lindahl på Svensk Solenergi som har stenkoll på solel.

Ökar inte utsläppen om alla på planeten får tillgång till el? Är det inte dyrt med förnybar energi? Våra experter svarar på frågor om klimat, energi och fattigdom.

Frågorna om solen som energikälla duggar tätt. Här rätar vi ut några av de mest återkommande frågetecknen.