5 tips: Så kan du bidra till ekoeffekten

Vi behöver bli fler som bidrar till ekoeffekten. Att välja ekologiskt ger en positiv effekt på miljön eftersom konstgödsel och bekämpningsmedel inte används då. Här kommer 5 tips på hur du kan vara med.

 • 1
  Välj ekologiskt
  En familj på 4 personer som väljer ekologisk mjölk och grädde skulle bidra till 878 kvadratmeter obesprutad mark per år. Dina val gör skillnad. Exakt hur stor skillnad kan du se i vår räknare.
 • 2
  Bjud på Ekofrukost
  Bjud på en ekologisk frukost och prata om eko-myter med hjälp av samtalskort. Vi har tips på hur du enkelt ordnar en Ekofrukost på jobbet, i din förening, kretsen eller för vänner och grannar.
 • 3
  Utställning om ekoeffekten
  Ta kontakt med exempelvis biblioteket och bestäm tid i god tid. Sätt upp utställningsaffischer och lägg fram foldrar, broschyrer och ekoquizen. Alternativ till bibliotek kan vara att synas i skyltfönster eller glasmonter.
 • 4
  Sprid budskapet om ekoeffekten/ekologiskt
  Sätt upp kampanjaffischer och lämna foldrar på så många ställen som möjligt. Till exempel på jobbet, caféer eller på insidan av toalettdörrar.

  Du kan även sprida budskapet digitalt genom att dela och gilla vår inlägg på Facebook, Instagram och TikTok.
 • 5
  Skriv en insändare
  Skicka en insändare till din lokala tidning. Det är ett jättebra sätt att få ut budskapet. Ladda ner vår insändarmall för Ekoeffekten.

Tävla och vinn matkasse med ekoprodukter

Hur mycket kemiska bekämpningsmedel har gått åt för att producera den här oekologiska matkassen?

Läs mer

Räkna ut din ekoeffekt!

Så mycket bekämpningsmedel och konstgödsel kan du stoppa på ett år. Och testa gärna vad som händer när fler byter till eko.

Testa din ekoeffekt
Bli först att gilla!

Relaterat innehåll