Påverka din kommun

Är du redo att påverka och göra din röst hörd i lokala natur- och miljöfrågor men vill ha hjälp med hur du kan gå till väga? Då har du hamnat rätt.

Omkring nio av tio svenskar uttrycker att de är mycket eller ganska oroliga för klimatförändringar och miljöförstöring. Alla behövs för att påverka den nödvändiga omställningen lokalt. Du kan påverka din kommun att fatta beslut som minskar utsläppen och gynnar den biologiska mångfalden där du bor. 

Förslag på frågor att driva gentemot kommunen

Här finner du ett femtiotal förslag på lokala miljöfrågor att driva i din kommun. Dokumentet är i wordformat så att du kan skriva om utifrån situationen i just din kommun. 

Hur går jag tillväga?

Samarbeta gärna med andra! Ni kan använda åtta nedladdningsbara arbetsblad för att steg för steg komma igång. Varje arbetsblad innehåller ett par uppgifter som för er närmare era mål.  Handledningen Ställ om din kommun används tillsammans med arbetsbladen för fördjupad förståelse. 

Bli medlem i Sveriges största miljöorganisation

Var med i kampen för en friskare natur och starkare miljöpolitik och få den prisbelönta tidningen Sveriges Natur fem gånger om året.

Bli medlem idag
Gillas av 1

Relaterat innehåll