Rädda bina, stoppa gifterna

En tredjedel av våra vilda biarter är på väg att försvinna! Bina är livsviktiga, för utan pollinatörer är vår matförsörjning hotad. Kemiska bekämpningsmedel är ett av de allvarligaste hoten mot bina. Var med och kämpa för våra bin, stoppa gifterna!

Under 2024 års kampanj riktar vi åter blicken mot våra trädgårdar, balkonger och uteplatser. Hur kan man själv bidra till högre biologisk mångfald? Hur odlas trädgårdsväxter och varför anser Naturskyddsföreningen att ekologiska växter är det bästa valet?

Vad kan du göra?

Hjälpa till att sprida budskapet 

Ladda ner och anordna en tipspromenad, skriv ut skyltar och sätt upp i din bivänliga trädgård eller beställ material direkt här. Dela och sprid budskapet på sociala medier.

Läs mer om Operation Rädda Bina på raddabina.nu.

Andra sätt att gynna biologisk mångfald

Bilden visar en stiliserad illustration med en gul bakgrund. I mitten finns en krukväxt i en enkel kruka. Växten har ett stort blad och en blomma som ser ut att vara gjord av ett dödskalle-motiv. En annan blomma, som ser ut att vara en bild i en bildram, hänger från en av växtens böjda stjälkar. Bildramen har ett hjärta i mitten. Under krukan syns fyra små dödskallar utspridda på marken. Designen är minimalistisk och använder endast svart och gult.

Rädda bina: stoppa gifterna!

 

”Bivänliga” växter  som är farliga för bin, ska det vara så??

Skriv under uppropet!
Gillas av 1

Relaterat innehåll