Rädda bina, stoppa gifterna

En tredjedel av våra vilda biarter är på väg att försvinna! Bina är livsviktiga, för utan pollinatörer är vår matförsörjning hotad. Kemiska bekämpningsmedel är ett av de allvarligaste hoten mot bina. Var med och kämpa för våra bin, stoppa gifterna!

Med blicken riktad mot EU lyfts frågan om kemiska bekämpningsmedel och dess påverkan på biologisk mångfald och spridning i miljön. Trots EU-direktiv om minskad användning har Sveriges användning av kemiska bekämpningsmedel inte minskat sedan 90-talet utan istället börjat öka. Det är dags att sätta press och uppmana Sveriges EU-parlamentariker och ministrar att inte agera bromskloss när EU förhandlar om ett stärkt regelverk gällande kemiska bekämpningsmedel. 

Dessutom är vikten av kunskap och information om sambandet mellan ekologisk odling och minskad användning av kemiska bekämpningsmedel är större än någonsin. 

Vad kan du göra?

Hjälpa till att sprida budskapet 

Ladda ner och anordna en tipspromenad, skriv ut skyltar och sätt upp i din bivänliga trädgård eller beställ material direkt här. Dela och sprid budskapet på sociala medier.

Läs mer om Operation Rädda Bina på raddabina.nu

Andra sätt att gynna biologisk mångfald

Rädda bina: Stoppa gifterna!

 

Just i år, 2023, har våra politiker en unik chans att minska användningen av kemiska bekämpningsmedel.

Skriv på brevet till politikerna!
Bli först att gilla!

Relaterat innehåll