SM i fågelholk – Rösta fram årets vinnare

Var med och rösta fram årets vinnare av SM i fågelholk! Se alla finalistbidrag och rösta på din favorit i respektive kategori!

Två ylande vargar.

Insamling

Hjälp oss stoppa den rekordstora jakten på svenska rovdjur

Nu behöver vi din hjälp för att rädda rovdjuren. Med ditt bidrag kan Naturskyddsföreningen fortsätta arbeta för att påverka rovdjurspolitiken och förbättra den biologiska mångfalden i våra svenska skogar.

Hjälp oss att stoppa den rekordstora jakten på våra värdefulla rovdjur!

Kalender

naturskog,urskog,gammelskog,fjällen,naturskyddsfšreningen,landskap,skog

insamling

Fantastiskt initiativ – elprisstöd till naturen

Elpriserna har stigit snabbt, påverkar många svenskars ekonomi, och är behövligt i många hushåll. Samtidigt finns det andra som inte tycker att just de behöver stödet och som vill att pengarna ska göra bättre nytta på annat vis.

En av dem är Kerstin Bylund som har startat insamlingen "Elprisstöd till naturen" på Naturskyddsföreningens sida för egna insamlingar.

Naturskyddsföreningen i skolan

Första granskningen av lärande för hållbar utveckling klar

En ny rapport från Skolinspektionen om skolors arbete med lärande för hållbar utveckling visar att endast tre av 30 granskade skolor håller hög kvalitet i samtliga bedömningsområden. Vi har pratat med Skolinspektionen och tre av de granskade skolorna.

Vad vill du göra för natur och miljö?

person sitter vid dator läser om att påverka lokalt
Tips och verktyg

Påverka din kommun

skogsstig
Guide

Lathund för en naturvänlig kommun

A fifteen year old caucasian girl dressed in hiking clothing and using a glowing tablet in a darkened Big Sur, California grove of redwoods sitting cross legged on a rock surrounded by a carpet of clovers.Bilden används som signatur till Digital globala hjältar, och ska helst inte användas till andra.
Tips och verktyg

Bli en digital global hjälte!

Naturaktivitet

Familjetips: Dansa i regnet

Naturaktivitet

Familjetips: Kolkritor eller ritkol

Naturaktivitet

Familjetips: Gosedjurskalas

Naturaktivitet

Familjetips: Stubbsittning och ljudkarta

Vi arbetar för en hållbar framtid

Naturskyddsföreningen utgör en säker källa till fakta om miljö och natur för medier, makthavare och allmänhet. Vi ger tips på hållbar konsumtion,
och hur vi som medborgare kan agera tillsammans för en hållbar
framtid. Här kan du läsa om våra rapporter, vår miljömärkning Bra miljöval och om vår prisbelönade medlemstidning Sveriges Natur.

Kvällshimmel över Woxna.

Hela Sverige ställer om

Tillsammans kan vi bromsa klimatförändringarna och stoppa massutrotningen av arter. Vi kan ställa om Sverige! Vem du än är och vad du än gör – DU kan vara en del av lösningen.

Miljödemonstration, miljö, demonstration, Milano, Italien, människor

Naturskydds­föreningens globala arbete

Tillsammans med miljöorganisationer runt om i världen arbetar vi för fungerande ekosystem, social hållbarhet och mänskliga rättigheter.

Tidningar, Sveriges Natur, omslag

Vår medlemstidning Sveriges Natur

Sveriges Natur är Naturskyddsföreningens medlemstidning. Tidningen görs enligt journalistiska principer av en oberoende redaktion.

Blomma,blommor,gräs,grön,vit, sommar

Publikationer och dokument

Här hittar du våra senaste rapporter, remissvar, debattartiklar, policydokument, öppna brev, underlag samt föreningsdokument.