Val2022

Bäst och sämst för miljön?

Vilka partier har varit bäst och sämst för miljön? Vi har granskat hur regeringen och riksdagspartierna har agerat i frågor som rör klimat och natur under mandatperioden 2018–2022.

Tid kvar till riksdagsvalet 2022

11 september 2022 är det val i Sverige. Då är det upp till oss att välja vilka som ska styra landet de kommande fyra åren. Ett oerhört viktigt tidsfönster för våra chanser att vända utvecklingen

114Dagar
:
11Timmar
:
12Minuter
:
59Sekunder

Mors dag

Hylla mamma med en gåva till naturen

Att ge en hyllningsgåva via Naturskyddsföreningen är den perfekta presenten på mors dag. Du väljer själv belopp på din gåva och hur du vill skicka din hyllning.

Kalender

Kvinna sitter på en bänk i ett odlingsställe

FOLKRÖRELSEN I FOKUS

Linda vill att fler ska odla lokalproducerade baljväxter  

Gråärt, svarta bönor och Gotlandslinser, antalet baljväxter som går att odla i Sverige är fler än vad många känner till. Linda Birkedal, ordförande för Naturskyddsföreningen i Skåne brinner för bönor och vill att fler ska odla och konsumera lokalproducerade och ekologiska baljväxter. 

jordensmat, odling, trädgård, kompost, grönsaker, gröngödsling

Naturskyddsföreningen i skolan

Jordens mat

Upptäck nya lektioner om jord och mat för högstadiet och gymnasiet. Här får eleverna titta på matproduktion – från rymden och ända ner till det myllrande livet i jorden under våra fötter.

Vi arbetar för en hållbar framtid

Naturskyddsföreningen utgör en säker källa till fakta om miljö och natur för medier, makthavare och allmänhet. Vi ger tips på hållbar konsumtion,
och hur vi som medborgare kan agera tillsammans för en hållbar
framtid. Här kan du läsa om våra rapporter, vår miljömärkning Bra miljöval och om vår prisbelönade medlemstidning Sveriges Natur.

Tidningar, Sveriges Natur, omslag

Vår medlemstidning Sveriges Natur

Sveriges Natur är Naturskyddsföreningens medlemstidning. Tidningen görs enligt journalistiska principer av en oberoende redaktion.