Så kan du engagera dig inför EU-valet 2024

Den 9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet – ett avgörande val för klimat och natur. Oavsett om du är engagerad i en av Naturskyddsföreningens lokala kretsar, medlem i föreningen eller inte medlem men intresserad av miljöfrågor så finns det många sätt för dig att engagera dig inför EU-valet.

Webbinarium: EU och framtiden

18 juni 2024 kl. 12.00-12.40
Lunchwebbinarium med David Erlandsson, EU-strateg på Naturskyddsföreningen 

Länkar till mer information på denna sida:

Läs på mer om valet och skriv under upprop till EU-parlamentarikerna

Ladda ner kampanjmaterial

Nu går det inte längre att beställa tryckt kampanjmaterial. Ladda gärna ner digitalt material! Du kan även kopiera upp egna EU-foldrar och affischer om du vill. Här hittar du det digitala kampanjmaterialet:

Skriv en insändare

Ett bra sätt att uppmärksamma människor på hur viktigt EU-valet är för klimat och natur är att skicka en insändare till lokaltidningen. Här hittar du en insändarmall i word som du kan använda som den är eller vidareutveckla, till exempel utifrån din lokala kontext.

Se webbinarier om EU på Youtube

Att orientera sig i EU:s miljöpolitik är inte alltid så lätt. Därför har Naturskyddsföreningen under våren genomfört en serie korta webbinarier, där våra sakkunniga på ett lättbegripligt sätt går igenom vilken betydelse EU-politiken har inom områdena klimat, skog, miljögifter, jordbruk och hav. Nu kan du se samtalen på Youtube.

Spana också in inspelningarna av föreläsningsserien om EU och miljön som Naturskyddsföreningen Uppsala län har arrangerat i samarbete med Studiefrämjandet:

Läs granskningar av EU-politiken

Granskningar av EU-parlamentarikernas miljöinsatser samt partiernas miljöpolitiska ambitioner har utgjort grunden för Naturskyddsföreningens tidigare EU-valskampanjer. De utgör centrala komponenter också inför valet 2024.

Vill du veta mer inför EU-valet?

Om du är intresserad av att veta mer om vad du kan göra eller vad Naturskyddsföreningen gör inför EU-valet kan du anmäla ditt intresse i formuläret nedan. Du som är medlem och aktiv i en lokalkrets hittar även information på Naturkontakt.

Vilket klimat vill du ha i EU?

Vi har granskat hur de svenska EU-parlamentarikerna röstat och engagerat sig i miljöfrågorna.

Valguide för klimat och natur!
Gillas av 5

Relaterat innehåll