Så kan du engagera dig inför EU-valet 2024

Den 9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet – ett avgörande val för klimat och natur. Oavsett om du är engagerad i en av Naturskyddsföreningens lokala kretsar, medlem i Naturskyddsföreningen, eller inte medlem men intresserad av miljöfrågor så kommer det att finnas många sätt för dig att engagera dig inför EU-valet.

Förbeställ kampanjmaterial

Kampanjmaterialet består av en broschyr, affischer och en större plansch att sätta i gatupratare eller dylikt. Det kommer även finnas digitalt material som består av kortare filmer och grafiskt material.

Webbinarier

Att orientera sig i EU:s miljöpolitik är inte alltid så lätt. Därför genomför Naturskyddsföreningen under våren en serie korta webbinarier där våra sakkunniga på ett lättbegripligt sätt går igenom vilken betydelse EU-politiken har inom områdena klimat, skog, miljögifter, jordbruk och hav.

Webbinarierna genomförs varannan tisdag 6 feb-7 maj. Skriv in i kalendern redan nu och håll utkik efter mer information.

Granskningar av EU-politiken

Granskningar av EU-parlamentarikernas miljöinsatser samt partiernas miljöpolitiska ambitioner har utgjort grunden för Naturskyddsföreningens tidigare EU-valskampanjer. De utgör centrala komponenter också inför valet 2024. Granskningarna kommer att släppas under våren.

Bakåtblickande granskning 2019-2024: Utvärderar de svenska EU-parlamentarikernas miljöinsatser 2019–2024.

Framåtblickande granskning 2024-2029: Kartlägger de svenska partiernas miljöpolitiska ambitioner och löften för perioden 2024–2029.

Digitala kampanjträffar (Obs för medlemmar!)

Att träffa andra miljöengagerade och anställda på Naturskyddsföreningen är ett sätt att utbyta erfarenheter, hålla uppe peppen och hålla sig informerad om vad som sker inom kampanjen.

Kickoff inför EU-valet sker 11 december klockan 18.30 - 20.00. Anmäl dig här senast den 10 december.

Kickoffen gäller endast medlemmar. Bli medlem i Naturskyddsföreningen du också!

Vill du veta mer inför EU-valet?

Om du är intresserad av att veta mer om vad du kan göra eller vad Naturskyddsföreningen gör inför EU-valet kan du anmäla ditt intresse i formuläret nedan. Du som är medlem och aktiv i en lokalkrets hittar även information på Naturkontakt.

natur, solnedgång, landskap, insamling, bli medlem, marknad, sjöar, skymning, berg, skog, CTA

Bli medlem i Sveriges största miljöorganisation

Var med i kampen för en friskare natur och starkare miljöpolitik och få den prisbelönta tidningen Sveriges Natur fem gånger om året.

Bli medlem idag
Bli först att gilla!

Relaterat innehåll