Företag

Aktivera er på jobbet

På den här sidan hittar ni verktyg och hjälpmedel för att aktivera er och era anställda i olika frågor om natur och miljö. Ni kanske behöver ett quiz till er AW? En tipspromenad i skogen? Eller vill ni ha tips på hur ni kan implementera en miljöpolicy på ert kontor? Här hittar ni allt ni behöver!

För verksamheten

Att ta fram en miljöpolicy

Ta fram en miljöpolicy

Alla arbetsplatser behöver bedriva ett aktivt hållbarhetsarbete. Oavsett om ni ska ta fram en ny miljöpolicy eller revidera en befintlig så finns här hjälp att komma igång.

möte, kollegor, företag, kontor,

Guide till det miljövänliga kontoret

Kom igång med ert miljöarbete med Naturskyddsföreningens guide till ett miljövänligare kontor. Att skapa ett effektivt miljöarbete är inte det lättaste, men det viktigaste är att påbörja arbetet.

Lär er mer om arter

Naturfalken - Quiz

Lär er om arter tillsammans! Här har vi samlat några quiz i både flora och fauna.

Operation: Rädda bina

En tredjedel av våra vilda biarter är på väg att försvinna men ni kan vara med och kämpa för våra bin!

Artbingo

Ut och leta arter tillsammans! Ett enkelt och roligt bingo där naturen får vara spelplan.

Engagera er på jobbet

Ekofika på jobbet

Ekofika

Det används mindre kemiska bekämpningsmedel inom ekologisk odling vilket gynnar våra bin. Gör skillnad genom att bjuda era anställda på en Ekofika!

Klädbytardag

Ett av de mest miljösmarta sätten att förnya sin garderob är att byta kläder med andra. Läs mer om hur ni kan anordna en klädbytardag på jobbet här.

Arrangera en prylbytardag på jobbet

Prylbytardagen

På en prylbytardag kan hela och fina saker bytas till nya – helt gratis! Läs mer om hur ni kan arrangera en prylbytardag här.

A young male athlete pumping his fist in the air after conquering a mountain biking trail

Starta en insamling

Engagera era medarbetare eller kunder genom att starta en egen insamling för naturen. I samband med ett event, en tävling på jobbet, ett sportevent eller något annat initiativ!

Tips för att dela mer i vardagen

Att dela ger större tillgång till saker, utan att behöva bidra till onödig konsumtion. Sätt upp en TaGe-hylla, låna av Fritidsbanken, låna ut till andra eller starta en lånegarderob!

Naturskyddsföreningen har gott om tips på hur er arbetsplats kan bli mer miljönyttig.

Naturskyddsföreningens företagssamarbete med MIG. Frågespelet MIG-EKO

Eko-MIG

Har ni tröttnat på de ständiga musikquizen på AW? Beställ MIGxEKO och tävla med era arbetskamrater om vem som kan mest om natur och miljö! För varje beställning går 8 kronor till Naturskyddsföreningens arbete.