Skola – Projekt och samarbeten

Samarbeten för lärande för hållbar utveckling

Vi samarbetar med skolor, kommuner, forskare och näringsliv för att främja och utveckla metoder för lärande för hållbar utveckling. Här kan du läsa mer om pågående och tidigare projekt och samarbeten.

klimathack, skolprojekt, lund

Skolartikel

Om Naturskyddsföreningen i skolan

Naturskyddsföreningen arbetar för att främja lärande för hållbar utveckling tillsammans med skolor, kommuner, forskare och andra utbildningsaktörer. Vi erbjuder metoder och material för undervisning och skolutveckling för hållbar utveckling.

Av: Helena Lundmark • 10 jun, 2021 • 3 min att läsa
skola, lhu, lärande, hållbar, utveckling, sol, lhu-sol

Skolartikel

Lärande för hållbar utveckling, LHU

Den svenska läroplanen är tydlig med att skolan har en skyldighet att ge eleverna verktyg för att kunna förstå hur miljö, ekonomi, hälsa och rättvisa hänger ihop. Sverige har också anslutit sig till de Globala målen för hållbar utveckling i syfte att leda världen mot en hållbar och rättvis framtid. Därför måste hållbarhetsfrågorna få en central plats i den svenska skolan.

11 jun, 2021 • 3 min att läsa
ESD, education, envision, helsinki, conference

Skolartikel

Education for sustainable development

The Swedish Society for Nature Conservation promotes education for sustainable development (ESD) and supports schools in taking a holistic approach to sustainability issues. We produce educational materials, offer teacher training workshops and participate in partnership projects to develop methods for ESD.

28 jun, 2021 • 3 min att läsa